Schwarzenberg přiznal: Lidé chtějí, abych už vypadl

Předsedu TOP 09 Karla Schwarzenberga politika stále baví a prozatím nemá v plánu z ní odcházet, tak zní jeho vyjádření vztahující se k aktuální situaci v médiích. Ta mimo jiné tvrdí, že kníže ustupuje do pozadí a na jeho politické straně to může zanechat neblahé následky. Nic takového prý ale nehrozí, a to i přesto, že někteří si jeho odchod přejí.

660
reklama

"Schwarzenberg není příliš vidět ani slyšet. K tématům se vyjadřuje méně a prostor dostávají více jeho kolegové. Sám Schwarzenberg také v poslední době často hovoří o tom, že je třeba ustoupit "mládí", protože jeho obličej už je prostě příliš okoukaný," tak popisuje postupný úpadek Karla Schwarzenberg server idnes.cz.

Podle slov knížete jsou však podobné spekulace nesmysl a politika jej stále baví. Zároveň vtipně podotýká, že jej baví zlobit české papaláše.

"Je mi naprosto jasné, že někteří lidé, především z vyšších pater politiky, si srdečně přejí, abych vypadl z českého politického života. V poslední době šíří informace o tom, že už se stahuju, že už mám dost, že už jsem starý a unavený. A dokonce mě porovnávají se starým Procházkou, jak se říkalo císaři Františkovi Josefovi I. Rád bych všechny zájemce upozornil na to, že mě prozatím ještě česká politika velice baví a že mi dělá srdečnou radost pozlobit různé naše papaláše. Tak se obávám, že jejich zbožná přání nesplním," uvedl na sociální síti svou reakci na spekulace o jeho ústupu.

Jak vidno, není třeba se strachovat, Schwarzenberg se politiku pověsit na hřebík zatím nechystá. A to i přesto, že před prezidentskými volbami projevil přání v ní skončit.

"Dokončím toto volební období a pak bych skončil. Předpokládám, že do voleb v roce 2014 už TOP 09 nepovedu. Přenechám to mladším," uvedl v rozhovoru pro Hospodářské noviny před několika lety.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky