Babiš podporuje stavbu skladů Amazonu v Česku

Podle budoucího ministra financí Andreje Babiše je nezaměstnanost v České republice závažný problém, proto by podobné projekty, jako plánuje Amazon, měli dostat zelenou. Investoři by pak mohli vytvořit stovky pracovních míst.

660
reklama

Americká firma Amazon v loňském roce projevila zájem postavit v České republice svoje sklady. Měly by stát v brněnských Černovicích, zastupitelé Brna ale minulý týden neodsouhlasili stavbu přípojky z průmyslové zóny k dálnici D1.

„Musíme udělat všechno pro to, aby centrální sklady amerického internetového prodejce Amazon vznikly u Brna a nikoli v Polsku," píše Babiš na svém blogu. Česká republika se podle něj nemůže vzdát takové investice, které by mohla přinést asi 1500 pracovních míst jen proto, že se brněnští zastupitelé nedokážou dohodnout.

Amazon není jediný investor, který podle Babiše projevil zájem. „S velvyslancem Jižní Koreje jsme se bavili o projektu výstavby fabriky na výrobu pneumatik, která má zaměstnat 1500 lidí. Tomu projektu bych rád pomohl. Jižní Korea zde v poslední době investovala do aerolinií, vyrábí tu auta, chce také investovat do jaderných technologií a my bychom jí měli vyjít vstříc," myslí si předseda hnutí ANO.

Recept na to, jak investory nalákat, je podle politika jasný. „Musíme projevit vstřícnost a ukázat jim, že tu samospráva a státní správa fungují. Pro investory není problém odejít někam jinam," varuje Babiš.

Témata: Andrej Babiš | Amazon

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky