Všichni občas lžeme. Jak vypadá profesionální manipulátor a lhář?

Všichni občas lžeme, jak ale poznat profesionálního manipulátora? Zaměřte se na typologii jeho obličeje, mimiku a řeč těla a odhalte tak notorického lháře, který s vámi manipuluje.

Ilustrační fotografie
reklama

Odbornice na analýzu neverbální komunikace tvrdí, že lháře můžeme poznat podle znaků v jeho obličeji. Charakteristickým rysem jsou vodorovné vrásky na čele a silnější středová čára mezi očními víčky.

Chronický lhář má lomené obočí většinou směrem ke konci, užší oči, úzké rty a dlouhý ostrý nos s malými úzkými dírkami. Tak podle ní typicky vypadají lidé s nekalými úmysly a talentem pro lhaní a manipulaci.

Důležitá je ale i mimika a řeč těla. Někteří lháři to ale dobře vědí a například se nevyhýbají očnímu kontaktu. Jejich pohled je naopak silný a pronikavý. Profesionální lhář totiž vědomě oční kontakt fixuje.

Nevědomý lhář dělá pravý opak . Kromě již jmenovaných znaků se očnímu kontaktu s vámi vyhýbá, otáčí hlavou a většinou se mu mohou při nějakém tom lhaní i potit ruce.

Dokázáno však je, že při jakémkoliv klamání se zrychlí dýchání nebo tep. Proto si musíte všímat celé řady příznaků. Nevědomý "Každý člověk lže - denně v průměru až pětkrát - a kdo říká, že nelže, ten lže, " dodala odbornice .

Témata: podvod | lidé | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky