Boj o gymnázium: Studenti se postavili za Klause

Část studentů soukromého gymnázia PORG, které ovládá bývalý generální ředitel ČEZu Martin Roman, se po odchodu ředitele školy Václava Klause mladšího a ředitele jedné z poboček Martin Metelka, začíná bouřit.

660
reklama

Václav Klaus mladší před pár dny oznámil odchod z čela soukromého gymnázia PORG, kterému šéfoval od druhé poloviny devadesátých let a učinil z něj jednu z nejlepších škol v Česku. Škole totiž před několika lety daroval desítky milionů korun Martin Roman a školu ovládl. Teď se podle Klause snaží školu i řídit a kvůli tomu raději odešel. Obdobně se vyjádřil i Metelka.

Studenti jim dávají za pravdu. Na sociální síti část z nich založila skupinu "PORG není Romanovo". "Poslední události naznačují, že se PORG, Gymnázium a základní škola o.p.s. dostává pod nadvládu předsedy správní rady, p. Martina Romana, což nechceme!" tvrdí studenti.

Jenže druhá část oponuje, že Roman školu fakticky vlastní a proto si může rozhodovat, jak s ní naloží. Další pak žádají, aby se zklidnily emoce a vše se vyřešilo s chladnou hlavou.

K celé situaci se vyjádřil i Roman dopisem rodičům. Tvrdí, že Klaus vystupoval ve vztahu ke škole majetnicky a přitom mu nepatří.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky