Podvodný e-shop okradl stovky lidí, majitel "bydlí" na radnici

Bez peněz i vánočních dárků skončili lidé, kteří si dárky objednali v e-shopu Q-elektro.cz. Portál sliboval překvapivě nízké ceny, jenže zboží nepřišlo a na žádosti o vrácení peněz nikdo nereagoval.

660
reklama

Těsně před Štědrým dnem internetový obchod skončil úplně a zákazníkům tak zbyly jen oči pro pláč. Podivnými praktikami se tak už zabývá policie i Česká obchodní inspekce.

Jednou z podvedených je i paní Libuše z Prahy, která si utrhla z hubeného důchodu tisícovku a jako vánoční dárek objednala šicí stroj.

Paní Libuše od společnosti ale dostala pouze e-mail o převzetí objednávky. Zboží nepřišlo a peníze už neviděla. Marně se snažila kontaktovat zákaznický servis.

E-shop měla provozovat spolešnost Q Factoring. s.r.o. Podle oficiálních informací měla společnost sídlit na Tachovském náměstí v Praze. Tam ovšem není k nalezení. Jednatelem společnosti je Radek Knajfl - i jeho byste ale hledali stěží. Jako svou adresu totiž uvádí městský úřad v Hradci Králové.

V současné době eviduje policie 130 lidí, kteří na společnost podali trestní oznámení, poškozených je ale mnohem více. Podle informací televize Nova minimálně 400.

I kdyby každý z nich zaplatil za zboží jen tolik, jako paní Libuše, tedy 1000 korun, škoda by mohla být až půl milionu. Dá se ale očekávat, že ve skutečnosti bude ještě mnohem vyšší.

Témata: ČOI | e-shopy

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky