Nahá Jana: Kolegové Karla Schwarzenberga promluvili o jeho přítelkyni

Již několik dní otřásá veřejností vztah Karla Schwarzenberga a Jany Vopěnkové, kterou si vzal s sebou na předávání Českých slavíků. Čtěte, co na celou záležitost říkají exministrovi političtí kolegové.

660
reklama

Foto: Karel Kreml, EuroZprávy.cz

Reakce politiků jsou rozporuplné. Někteří mu přejí zábavu a vadí jim, že se média zabývají jeho soukromým životem, jiní jsou pohoršeni jeho pokrytectvím. Karel Schwarzenberg je podle nich přeci katolík, který má ctít svátost manželskou. Jiní politici dávají od kauzy ruce pryč, a k soukromému životu exministra zahraničí se nechtějí vůbec vyjadřovat.  Podívejte se:

Chce jen, aby se o něm psalo

Nejvíc neutrální odpověď poskytl předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek: "To mi nepřísluší hodnotit. Kdo jsem já, abych soudil?" Velmi konkrétní názor má naopak poslankyně ODS Jana Černochová. "Veřejnost i média panu Schwarzenbergovi odpouští úplně všechno, ale v tomto konkrétním případě to na mě dělá více dojem, že si to děvčátko sám u píáristů velmi rád objednal, aby se o něm prostě psalo," uvedla politička.

Když to nebude mít vliv na funkci, tak ať si užije

Nejpřejícnější jsou politici  z ČSSD. "Život je krátký a je ho potřeba užívat plnými doušky bez ohledu na to, co říkají různí puritáni a pokrytci. Já osobně mu to přeji. Ať si užije. Ostatně věk už na to, myslím, má," řekl se smíchem poslanec ČSSD Ladislav Šincl. Pokud nemá Schwarzenbergova údajná avantýra vliv na jeho činnost v politice, je shovívavý i jihočeský hejtman a poslanec ČSSD Jiří Zimola: "Zase my, Češi, řešíme kraviny. Kdybych parafrázoval rostlináře z filmu Vesničko má, středisková: Když to nebude mít vliv na funkci, tak je mi to jedno. A mimochodem: Není v tom honu a předstíraném moralizování ze strany některých novinářů tak trochu závist?"

To je jen jeho soukromá záležitost

Poslankyně KSČM Kateřina Konečná při odpovědi narážela na vztah tehdejšího premiéra Petra Nečase s Janou Nagyovou: "Nehodnotím žádné soukromé vztahy politiků, pokud jejich partnerky či partneři neúkolují rozvědku, případně jinak nezasahují do rozhodování státu." A co na to předseda Úsvitu Tomio Okamura, který se rád vyjadřuje úplně ke všemu? Je překvapivě stručný. „Omluvte mě prosím, ale nebudu komentovat cizí a soukromé osobní vztahy. Médiím to nevytýkám, ale nechtějte, abych se toho účastnil i já," reagoval. Podobně strohý byl i místopředseda Senátu Přemysl Sobotka z ODS: "Nemám žádné informace o eventuálních vztazích předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga a bulvární zprávy nebudu komentovat."

Kolegové z TOP 09 básní nebo mlčí

Straničtí kolegové se k celé záležitosti moc vyjadřovat nechtěli, a když už to udělali, byly jejich odpovědi dost obšírné, někdy skoro až poetické. „Odpovím slovy velkého perského básníka: Považuj za kořist okamžik každý, jenž kyne, nikomu není známo, co koncem jest věcí," sdělil senátor za TOP 09 Jaromír Štětina. Ani jiní politici z TOP 09 nebyli o mnoho sdílnější.

Na názory politiků se dotazovaly Parlamentní listy. Sám Karel Schwarzenberg se o své mladičké přítelkyni bavit nechce. Tvrdí, že je to jeho soukromá věc.

Pětadvacetiletá Jana Vopěnková pochází z malé obce Nepomyšl, ale vždy toužila po velkém světě. Po lesbických hrátkách ve vesnické hospodě se několikrát svlékala na jedné pražské diskotéce před tanečníky, a pak už potkala Karla Schwarzenberga a ten ji vzal na vyhlašování Českých slavíků. Od té doby je jí všude plno.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky