Elitní policista poprvé o kauze Kramný. Jeho přiznání vás šokuje

Česká policie zatím ke smrti Moniky a Klárky moc informací neposkytla. Teď ale poprvé přiznali, že informací mají stále málo.

660
reklama

Kdy se konečně dozvíme, jak zemřela Monika a Klárka? Od jejich smrti uplynuly téměř 4 měsíce a stále nejsou žádné výsledky vyšetřování. Egypťané mlčí a česká policie není také příliš sdílná. Přitom od návratu Kramného do vlasti rozjela další kolo výslechů.

Sám Kramný byl minulý týden na výslechu 14 hodin a podle informací TV Nova by měl k výslechu jít i tento týden. To nepřímo potvrdila mluvčí. "Prověřování stále probíhá. Jde o výslechy svědků a práci odborných znalců. Zatím ale nemůžeme zveřejnit nové informace, protože prověřování zatím neskončilo," řekla mluvčí severomoravské policie Gabriela Holčáková.

Na čem tak dlouho policie pracuje, není jasné. K dispozici má kromě výslechu Kramného a dalších svědků ještě stopy z bytu v Karviné a rozbor těl, která do Česka poslali Egypťané. Zatím si ale nevyžádala vyšetřovací spis, který má k dispozici právník Keroles Ezzat Bashier. Čeští vyšetřovatelé s ním totiž dodnes nemluvili. Proč?

"S tímto pánem nemáme vůbec nic společného," odpověděl na přímý dotaz ze služební cesty ve Francii šéf moravskoslezské policie Tomáš Kužel.

Nechtěl říct, proč kriminalisté Kerolesem Ezzat Bashiera neoslovili, nicméně smířlivě dodal, že je vděčný každému, kdo k ostře sledovanému případu přinese nové informace, které by vyšetřovatelům pomohly záhadnou smrt Češek v Egyptě rozlousknout.

Vzápětí přiznal, že jeho podřízení nemají dost informací ani na to, aby mohli určit, jestli se dá smrt Moniky a Klárky klasifikovat jako zabití nebo jako vražda.

A vzhledem k tomu, že Egypťané podle všeho kompletně vyměnili vyšetřovací tým, potrvá objasnění ještě hodně dlouho. Zvlášť vzhledem k tomu, že egyptští vyšetřovatelé pracují o dost pomalejším tempem než Češi.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky