Smrt Moniky a Klárky v Egyptě: Policie stíhá podezřelého

Petr Kramný už je téměř dva týdny po nuceném tříměsíčním pobytu v Egyptě zpátky doma. Egyptská policie s vyšetřováním příliš nepohnula, zato ta česká prý v případě záhadné smrti Moniky a Klárky už stíhá jednoho člověka.

660
reklama

Více než tři měsíce se nic nedělo. Egyptská policie nezveřejnila žádný konkrétní výsledek vyšetření, ani nikoho neobvinila. Teď konečně v případu záhadné smrti Češek v Egyptě nastal zlom.

Česká policie totiž kvůli případu stíhá jednoho člověka. "Probíhá trestní řízení, nikoliv vyšetřování. Stíhaná je jedna osoba," sdělila Blesku policejní mluvčí Gabriela Holčáková. "Určitě se ukáže, kdo za smrtí mých holek stojí," reagoval na to Kramný.

O tom, zda se jedná přímo o Kramného či o někoho jiného ale nechtěla vzhledem k probíhajícímu trestnímu řízení upřesnit. Zda jde o manžela a otce Moniky a Klárky, či o někoho úplně jiného tak zůstává záhadou. Sám Kramný tvrdí, že ho policie ještě nekontaktovala. Z toho by mohlo vyplývat, že stíhá někoho jiného.

Petr Kramný se po svém návratu vrátil zpátky do práce. Zaměstnavatel mu prý dal za dobu, co byl nedobrovolně v Egyptě, neplacené volno. Nyní se vrátil na stejnou pozici, kterou v automobilce Hyundai zastával před odjezdem na dovolenou.

Petr Kramný zůstal v Egyptě po smrti manželky a dcery neuvěřitelných 93 dní. Monika a Klárka zemřely v noci na 30. července. Podle policejního spisu byly otráveny kyanidem. Oficiální výsledky vyšetřování však egyptské úřady tají. Podle egyptského právníka žijícího v Česku Kerolese Ezzata Bashiera, který nahlédl do policejního spisu, Kramný figuruje v případu podle spisu egyptské strany jako svědek i jako jeden z podezřelých. Obvinění mu ovšem egyptští policisté nesdělili.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky