Andrej Babiš prý zvažuje úplně jinou vládu! Tady je jeho reakce

Informace, že Andrej Babiš plánuje potají úřednickou vládu jako řešení současné situace, zaplavila média. EuroZprávy.cz ale přímo od Babiše zjistily, jak to je.

660
reklama

Aktuálně.cz přineslo zprávu, která vychází z informací z nejmenovaného zdroje uvnitř strany. Ten tvrdí, že ANO vymýšlí plán na úřednickou vládu. "Přišel s tím šéf jako s řešením patové vyjednávací situace. Tuhle věc probíráme. Ovšem ne všichni s tím souhlasí," řekl zdroj Aktuálně.cz.

Následně i vyjednavač ANO o nové vládě Martin Stropnický připustil variantu poloúřednické vlády. "Mluvili jsme případně o odbornících na posty, na které bychom nikoho neměli, ale i tam to vidím jako problém," řekl.

EuroZprávy.cz oslovily přímo Andreje Babiše, který jako předseda má ve straně hlavní slovo. A ten celou informaci tvrdě odmítl. Na dotaz, zda ANO jedná o úřednické vládě, reagoval jasně. "Nejedná. Je to fáma," sdělil pro EuroZprávy.cz.

Úřednickou vládu odmítl i šéf ČSSD Bohuslav Sobotka. Podle něj je nepřípustné, aby se strany schovávaly za úřednický kabinet bez mandátu od občanů.

Témata: Andrej Babiš

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky