Vít Bárta byl zatčen. Šéfa Véček odvedla policie

Předseda Věcí veřejných Vít Bárta skončil ve čtvrtek v rukou policie. Podle prvních informací by mohlo jeho vzetí do vazby souviset s případem policejního prezidenta Lessyho. Informuje agentura Mediafax.

660
reklama

Českého podnikatele a šéfa Věcí veřejných Víta Bártu stihla po volebním debaklu další rána, a to přímo rukou zákona. Bárta, který ve volbách do Poslanecké sněmovny neúspěšně kandidoval za hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury, skončil ve čtvrtek ve vazbě. údajně by jeho zadržení mělo souviset s kauzou policejního prezidenta Lessyho. Zatím se ale čeká, jestli nejde jen o halloweenový vtípek, který se rozšířil i po sociálních sítích. Pokud ne, má další známý politik potíže se zákonem.

Kontroverzní politik, který proslul v korupční kauze uplácení svých poslanců, tak podle všeho noc ze čtvrtka na pátek trávil ve vazbě. Zadržení vlivného politika však nechtěla ve čtvrtek večer potvrdit, ani vyvrátit mluvčí GIBSu Radka Sandorová. Bártův osobní řidič webu TN.cz sdělil, že se mu celý den neozývá a nezvedá ani telefony. Doma přitom Bárta také není.

Na zprávu už ve čtvrtek večer reagoval bývalý poslanec za Věci veřejné Stanislav Huml. "Dostal červenou," komentoval zadržení Bárty na facebooku Huml, který ve volbách do sněmovny úspěšně kandidoval za ČSSD.

Témata: bárta, vít

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky