Smrt Češek v Egyptě: Kramný zmizel z Egypta, je v Praze. Jak se dostal do Česka?

Petr Kramný je v Praze. Letadlo z Hurghady přiletělo v 9 hodin ráno na Letiště Václava Havla. Jak se dostal z Egypta?

660
reklama

"Dostali jsme od českého zastupitelství žádost, jestli můžeme zajistit let pro pana Kramného. Odletěl dnes ráno," řekl novinářům z MF Dnes Martin Slaný, mluvčí cestovky Blue Style, se kterou Kramný do Egypta odletěl.

Petr Kramný odjel z Egypta běžným způsobem. cestou. Odjezd mu umožnila egyptská strana. Nejde o útěk, uvedla mluvčí ministerstva zahraničí Jana Grohová.

Informaci, že je Kramný doma, přinesl ve čtvrtek ráno Blesk.cz. Od rána se spekulovalo, zda Kramný z Egypta utekl, nebo dostal povolení k odletu. Druhá možnost je reálná. Egyptská prokuratura mu dovolila odcestovat.

Petr Kramný byl v Hurghadě držen celkem 93 dní poté, co na otravu zemřely jeho manželka Monika (36) a dcera Klárka (8). Jejich smrt dosud nebyla objasněna a Kramný nebyl egyptskou policií z ničeho obviněn, ačkoli ho měla za hlavního podezřelého.

Odborník na egyptské právo Keroles Ezzat Bashier, který se dostal ke spisu případu, tvrdí, že podle toxikologické zprávy byly obě blondýnky otráveny postupně dávkovaným kyanidem, čeští toxikologové ale tvrdí, že kyanid je tak prudký jed, že se dávkovat nedá.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky