Chce Zeman zničit ČSSD, aby udržel u moci Rusnoka?

Boj o předsedu sociální demokracie způsobí podle pozorovatelů jedno. Rusnokova vláda tu bude ještě několik měsíců po volbách. A přesně o to možná jde Miloši Zemanovi, míní stávající předseda ČSSD.

660
reklama

Po ohlášení výsledků voleb se začala rýsovat koalice mezi lidovci, ANO a ČSSD. Představitelé všech stran o tom mluvili jako o nejreálnějším řešení. Jenže teď, když je ČSSD rozdělena, je vše jinak.

Bohuslav Sobotka nadále odmítá odstoupit a zopakoval to v rozhovoru pro Hospodářské noviny. Zároveň sdělil svůj názor na to, proč Miloš Zeman skrz Michala Haška tuto hru rozehrál.

"Ustupovat nebudu, tady se jedná o to oslabit sociální demokracii tak, aby nebyla akceschopná v povolebních vyjednáváních, což samozřejmě může pomáhat k tomu, aby tu nadále přežívala Rusnokova vláda bez důvěry, která je v demisi," zlobí se Sobotka.

Nechce sledovat, jak se z jeho strany stanou druzí zemanovci. Ti v předčasných volbách zcela propadli a získali pouze 1,5 procenta hlasů, což bylo zklamání pro všechny a prezident tak ztratil možnost, jak alespoň částečně legitimizovat prezidentskou vládu.

Témata: vláda | Zeman, Miloš

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky