Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

České věznice jsou drogovými ráji, trestanci odcházejí jako boháči

České věznice jsou drogovými ráji, trestanci odcházejí jako boháči

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Je to pár hodin, co se ukázalo, že vinařická věznice je pořádně velkým drogovým revírem. Znalci prostředí tvrdí, že je to jen špička ledovce a že podobné je to ve všech českých káznicích.

A jak popsal jeden z drogových kápů, když v tom umíte chodit a máte dodavatele a odběratele, můžete si každý měsíc vydělat třeba sedmdesát tisíc a z věznice vyjít jako milionáři.

Ideální je zaháčkovat lidi, kteří jsou za mřížemi prvně a mají tak víc peněz než ti, kteří v celách strávili už polovinu života. A zatímco prodávající vydělávají majlant, jejich zákazníci si pěstují závislost, která je po propuštění znovu stáhne na šikmou plochu.

Drtivá většina drog se prý dnes do věznic dostává díky návštěvám. Ty musí nejprve ošálit kontrolu při vstupu. Odsouzený pak pronese zásilku do cely ve vlastním těle.

Slova zkušeného dealera potvrzuje i policista z protidrogového. Problém věznic je podle něj celoplošný a systémový. Jen čas od času vyplave na povrch. Většinou tak odnese ředitel té konkrétní káznice.

Témata:  věznice

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy