Pozor na sýry obsahující salmonelu. Všechny se prodaly, varují veterináři

Milujete sýry? Při nákupu si dávejte bedlivý pozor! Objevily se totiž některé druhy, které obsahují salmonelozu. Pokud jste si je už koupili, uděláte nejlépe, když je hned vrátíte, varuje mluvčí Státní veterinární správy Josef Duben.

660
reklama

Při došetřování případu, který byl uveden v Systému rychlého varování RASFF zjistili inspektoři z Moravskoslezského kraje, že části zásilky asi 158 kg různých sýrových výrobků, které obsahovaly Salmonellu enteritidis, byly distribuovány do obchodů v České republice. Salmonella enteridis je patogen, proto potravina, která ji obsahuje, není považována za potravinu bezpečnou, a tudíž nesmí být uvedena do tržní sítě.

Jednalo se o výrobky: Kaškaval mix., Minikoliba mix., Koliba mix., Bunz, Jánošíkův oštěpek 100 g, Jánošíkův oštěpek 28 g, Jánošíkův oštěpek 70 g, Jánošíkův oštěpek na gril 160 g, Jánošíkův oštěpek pikant, Jánošíkův oštěpek uzený.

Data spotřeby výrobků se pohybovala v rozmezí od 22. 9. 2013 do 30. 10. 2013. Výrobcem je firma MILKEFEKT s.r.o., ul. Tálinská 1024, Praha 9 - Kyje, 198 00.

Podle zjištění Krajské veterinární správy pro Moravskoslezský kraj byly všechny výrobky prodány na trzích. Tudíž pokud některý z uvedených výrobků s příslušným datem spotřeby má někdo doma, udělá nejlépe, když jej vrátí prodejci nebo výrobci.

Témata: potraviny

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky