Řežba Babiše s Němcovou. Podívejte se

Ve čtvrtek proběhl další z předvolebních speciálů televize Nova "Vaše volba - kdo si zaslouží váš hlas?" Nepříjemným otázkám Markéty Fialové čelili dva lídři pravicových stran - Miroslava Němcová z ODS a Andrej Babiš z hnutí Ano. Jak si vedli?

660
reklama

Svoje strany povedou do voleb jako jedničky v Praze, Miroslava Němcová ODS a Andrej Babiš ANO. V úvodu se moderátorka Markéta Fialová zeptala na vzájemné výpady obou partají proti sobě. "Musím říct, že výrazy vůči mně nevnímám. Pokud jde o ODS, je to účelové. Pan Babiš má pocit, že tímto získá naše pravicové voliče," prohlásila Němcová.

"Paní Němcová říká neustále stejné věci o mé spolupráci s StB. Já tuto spolupráci nikdy nepodepsal. Neustále mě napadá, že platím své členy, ale já kromě pana Komárka nikoho neplatím," kontroval Babiš.

V prvním kole osobních otázek dostala přednost dáma. Miroslava Němcová se ptala Andreje Babiše na privatizaci Unipetrolu a neodpustila si také menší útok v podobě spoluúčasti Stanislava Grosse, což Babiš odmítl s tím, že šlo o „výmysl kmotra Mrázka" a nikdy Unipetrol nevlastnil. Tento útok odvrátil poznámkou, že „ODS je zoufalá a nemá žádný program. Jediný její program je antibabiš."

Jeho otázka se trefila do hlavní volební postavy ODS, proč přijala roli „čisté dámy v kmotrovské ODS. Exšéfka Snemovny označení odmítla s poukazem na to, že ODS je očištěna a tvoří ji slušní lidé.

Další otázka se stočila na to, že stát selhává v pomoci postiženým dětem. Reportáž ukázala několik případů, kdy jste namísto státu pomohli vy, diváci televize Nova. "Stát v této oblasti selhává. Založil jsem nadaci, která těmto lidem pomáhá. Musí se to změnit, stát na to musí vybrat peníze. To se ale nyní neděje," plánuje Babiš.

"Tyto případy ukazují, že v našem zdravotnictví něco hapruje. V našem programu na to myslíme, máme plán na to, jak tuto speciální léčbu zajistit," doplnila Němcová.

Témata: Andrej Babiš | volby

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky