Honza Pospíšil rozdává miliony. Už jde po něm policie

Tajemný internetový milionář, který pro nic, za nic rozdává peníze tím, že zdvojnásobuje zaslané částky, má problém. Na základě podnětu bank se jeho činností zabývá policie.

660
reklama

Tajemným dárcem peněz za nic Janem Pospíšilem a jeho aktivitami se na podnět několika bank začala zabývat policie. „Na naše klientské centrum se obrací stále více lidí, kteří odeslali peníze na tento účet, že se jim peníze nevrací. Na základě podezření z praní špinavých peněz celou záležitost řešíme s finančně analytickým útvarem ministerstva financí. Klientům doporučujeme na výzvu na www.honzapospisil.cz nereagovat," oznámil webu Aktuálně.cz Marek Pšeničný z tiskového odboru České spořitelny. A přidávají se i další.

Jak sám Pospíšil uvedl, má zablokované účty a nad celou situací kroutí hlavou. „V této zemi nelze nic udělat jinak - originálně. Za vším každý hned vidí podvod a podobně. Reklamní kampaň, i přesto že jsem fyzická osoba a neprovádím nic proti obchodním podmínkám bank, se zkrátka minula s pochopením," říká Pospíšil, který lidem sliboval dvojnásobek zaslaných peněz.

Co ale za celým projektem stojí, je prý podle Pospíšila touha zviditelnit se. "Mým cílem je, aby do konce roku znal jméno Honza Pospíšil každý," tvrdí autor webu honzapospisil.cz. "Takže, co myslíte, kdo jsem? Že bych byl excentrická celebrita? Nebo politik? Možná jsem moderátor, který bude uvádět nový pořad, a chci na sebe tímto způsobem upozornit. Třeba ale vůbec nejsem osoba. Třeba je Honza Pospíšil nový operátor na českém trhu, nebo nová internetová služba. Kdo ví…".

--------------------

Provozovatel webu honzapospisil.cz slibuje, že když mu na jeden z uvedených účtů pošlete peníze, do deseti dnů vám v bance přistane dvojnásobek.

Celá velkorysá nabídka je samozřejmě omezená. Honza Pospíšil od vás vezme maximálně tisícovku, víc ne. Pokud byste tedy rádi zdvojnásobili své životní úspory, musíte se poohlédnout jinde.

Že to celé funguje, potvrzuje i redaktor portálu Aktuálně.cz, který na účet poslal stokorunu. Zpátky mu prý opravdu dorazily dvě stovky.

Proč by v dnešní době, kdy skoro každý převrací peníze v ruce, dělal něco takového? Honza Pospíšil na webu tvrdí, že mu podobný přístup přijde mnohem lepší, než peníze dát za billboardy nebo spoty v rádiu a televizi.

"Mým cílem je, aby do konce roku znal jméno Honza Pospíšil každý," tvrdí autor webu. "Takže, co myslíte, kdo jsem? Že bych byl excentrická celebrita? Nebo politik? Možná jsem moderátor, který bude uvádět nový pořad, a chci na sebe tímto způsobem upozornit. Třeba ale vůbec nejsem osoba. Třeba je Honza Pospíšil nový operátor na českém trhu, nebo nová internetová služba. Kdo ví…".

Jinými slovy - ať už je Honza Pospíšil kdokoli, je tajemnější než gyros z pochybného stánku. Nicméně slibuje, že s každým rozdaným milionem odhalí něco bližšího o sobě.

To svědčí o tom, že nejspíš jde o netradiční reklamní kampaň. Pokud by totiž šlo o opravdového novodobého Robina Hooda, těžko by takhle pomalu odhazoval masku.

Pokud se ovšem rozhodnete "pohádkového" Honzu zkusit, děláte to na vlastní nebezpečí! Nikdo vám nezaručí, že dvojnásobek skutečně dostanete. Už se dokonce objevily i hlasy, že někteří lidé peníze odeslali, ale dvojnásobek neviděli.

Česká spořitelna, u níž má tajemný Honza Pospíšil jeden ze svých účtů, tvrdí, že se jí začínají ozývat klienti, kterým se žádné peníze nevrátily. I když jim to Honza Pospíšil veřejně slíbil.

"Celou věc už řešíme s finančně-analytickým odborem ministerstva financí kvůli podezření, že by mohlo jít o praní špinavých peněz," řekl TN.cz mluvčí banky Jan Holinka.

Mluvčí ovšem nedokázal počet klientů, kteří si na tajemného boháče stěžují, přesně vyčíslit. Každopádně varuje všechny, kteří chtějí peníze záhadnému Honzovi poslat, aby si to raději pořádně rozmysleli.

Témata: Peníze

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky