Kalousek udeřil do Babiše, ten mu to vrátil. Čtěte

Cílem Andreje Babiše v politice je likvidace konkurence v podobě malých a středních podnikatelů. Takto ostře udeřil do miliardáře a lídra ANO Miroslav Kalousek. Sám Babiš si to ale nenechal líbit.

660
reklama

Kalousek velmi kriticky reagoval na slova Andreje Babiše pro MF Dnes. „Malé a střední podniky – to jsou klišé a kecy. My potřebujeme podporovat velký průmysl, který tu má tradici," prohlásil majitel Agrofertu Babiš.

Exministr financí Kalousek to následně okomentoval tak, že díky těmto slovům pochopil, o co jde Babišovi v politice. "Cílem je propojení státní moci s velkými podniky a vytvoření politicko-podnikatelského mocenského komplexu. Tomuto modelu samozřejmě překáží tvořivost malých a středních podnikatelů a svobodná soutěž bez klientelismu. Všichni ti "paraziti" (Mládek), "klišé a kecy" (Babiš) musí být zdecimováni, aby nepřekáželi oligarchům," poznamenal.

Babiš se ale vzápětí proti této interpretaci svých slov ohradil. "Bohužel jsou to "klišé a kecy" především ze strany takzvaných pravicových stran, které o podpoře živnostníků, malých a středních podnikatelů pouze mluví, ale v reálné politice jim především z popudu Miroslava Kalouska dvakrát zvýšily daně, zatěžují je neúnosnou byrokracií a nedokážou jim nabídnout stabilní podnikatelské prostředí s jasnými pravidly," reagoval v prohlášení, které mají EuroZprávy.cz k dispozici.

Jeho Agrofert od malých a středních podniků odebírá ročně zboží a služby za sedmdesát miliard korun, takže by byl sám proti sobě, kdyby je chtěl zlikvidovat.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky