Kramný může trčet v Egyptě 2 roky. Co na to jeho šéf? Nové info o jedu

Petr Kramný, který v hotelu v Hurghádě přišel o svou rodinu, může být v Egyptě držen dva i dva roky. Nyní promluvil jeho zaměstnavatel. Počítají s ním v Hyundai Nošovice? Dávají mu mzdu? A mohou být jedy z automobilky?

660
reklama

Jak dlouho bude Petr Kramný pobývat nedobrovolně v Egyptě, kde je držena jako svědek a zároveň jako hlavní podezřelý. Podle experta na egyptské právo tam může být ještě dva roky. "Po celou dobu ho tam mohou držet bez obvinění," uvedl Kerol Ezzat Bashier pro tyden.cz. To je rána jak pro Kramného, tak pro jeho rodinu a trápí to i jeho zaměstnavatele.

Petr Kramný je totiž stále zaměstnancem nošovické automobilky Hyundai. "Je stále naším zaměstnancem, až se vrátí, tak dořešíme, zda to vyčerpá jako dovolenou, či neplacené volno. I my čekáme na nějaké oficiální informace, do té doby je normálně v pracovním poměru," uvedl mluvčí automobilky Petr Vaněk. Na dotaz, zda bude zaměstnancem i další dva roky, pokud by byl stále držen v Egyptě, Vaněk odpověděl, že je třeba počkat na nějaké oficiální zprávy. Ty ale z Egypta stále nepřichází.

Vaněk se také vyjádřil k tomu, že v médiích se objevují informace, že Kramný si mohl případně jedy opatřit přímo v nošovické automobilce. "Pokud chce někdo trávit, může jedy sehnat v každé lékárně, to nemusí pracovat v automobilce," uvedl Vaněk.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky