Smrt Češek v Egyptě: Neskutečné plány Egyťanů

Je neuvěřitelné, co sdělilo české ministerstvo zahraničí o případu Petra Kramného a jeho rodiny, která zemřela v hotelu v egyptské Hurghádě.

660
reklama

Z 29. na 30. července zemřely v egyptské Hurghádě dvě české turistky. Co zabilo Moniku Kramnou a její dceru Klárku? To pořád nikdo neví. Jen vrah. 17. září z ministerstva zahraničí zaznely hlasy, že egyptská strana stále nedodala žádnou oficiální informaci k záhadnému případu.

Česká strana tedy požádala o oficiální schůzku s Egypťany. Ta se uskuteční ke konci tohoto týdne. Teprve na této schůzce Egypťané sdělí první informace k případu, což je neuvěřitelné! Co do té doby dělali? Opravdu případ svědomitě vyšetřovali, nebo jen zametali stopy?

"My jsme zatím žádné nové informace nezískali. Vzhledem k tomu, že káhirská prokuratura teď tento případ řeší, je tím primárním zdrojem informací," uvedla mluvčí ministerstva zahraničí Johana Grohová.

Navíc hrozí, že Egypťané klíčovou schůzku odloží či dokonce zruší. To by byla rána hlavně pro Petra Kramného, který nemůže z Egypta vycestovat a musí pomáhat tamějším vyšetřovatelům.

Případem Petra Kramného se za českou stranu v Egyptě intenzivně zabývá především konzulka z velvyslanectví v Káhiře. Právě ta má českou stranu na schůzce zastupovat. Po zástupcích prokuratury bude žádat hlavně další podrobnosti z vyšetřování.

Zajímat se ale bude také o to, zda vyšetřovatelé Kramnému prodlouží lhůtu, po kterou nesmí ze země na Nilu odcestovat. "Chceme zjistit, jak to s tím vyšetřováním vypadá. A pochopitelně budeme tlačit na úřady, aby nám vysvětlily, proč je ten pán nadále v Egyptě a není mu umožněno odcestovat," uzavřela Grohová.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky