Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Daniela Drtinová ostře promluvila o šéfovi ČT Dvořákovi

Daniela Drtinová ostře promluvila o šéfovi ČT Dvořákovi

Foto: Česká televize

Velmi překvapivé novinky prozradila odvolaná moderátorka Událostí komentářů Daniela Drtinová. V rozhovoru pro magazín Pátek Lidových novin prozradila, že generální ředitel Dvořák konzultuje výkony svých zaměstnanců s politiky.

Když byla Daniela Drtinová odvolána z komentovaných událostí, které patří ke špičce českého zpravodajství, byl mediální svět v šoku. Drtinová je totiž profesionál s dlouholetými zkušenostmi a během jejího působení v pořadu stoupala sledovanost. Proto se ihned vyrojily spekulace, že za jejím odchodem stál politický tlak.

To, co Drtinová prohlásila v rozhovoru pro Pátek, rozhodně tyto spekulace nevyvrátila a naopak je podpořila. Politici jí mnohdy prý nesnášejí. "Faktem je, že mnozí politici, a oni se tím ani netají, ke mně cítí opravdu až osobní animozitu. Někteří si z toho dělají legraci. „Já si vedle ní nesednu, já se jí bojím," řeknou ve studiu. Nebo: „Á, Drtinová, nepřítel naší strany číslo jedna!" Ale jsou i tací, kteří si z toho tak úplně legraci nedělají," řekl s tím, že ale nepředpokládá, že by za jejím odvoláním stál konkrétní politik.

Pak prozradila, že jí generální ředitel ČT Petr Dvořák potvrdil informaci, že výkon moderátorů konzultoval s politiky. "Vy si myslíte, Danielo, že se nemohu zeptat politiků na to, jak pracujete? Vždyť to je přece významná cílová skupina," měl jí prý Dvořák odpovědět na dotaz, zda opravdu s politiky mluvil. Tématem konzultací prý byl i Václav Moravec. Ten ale asi na rozdíl od Drtinové uspěl.

Drtinová má teď vlastní pořad Interview Daniealy Drtinové, který běží od pondělí do čtvrtka před hlavní zpravodajskou relací. Prestiž tohoto pořadu je ale mnohem nižší, než jakou mají komentované události.

Témata:  Česká televize Petr Dvořák Daniela Drtinová

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

18. dubna 2024 12:55

Koupil jsem si prodlouženou záruku, nebo je to pojištění?

Spotřebitelé se dnes mohou velmi často setkat s nabídkou prodloužené záruky na zboží, které kupují. Někdy bývá tato smluvní záruka nabízena automaticky, jindy je za příplatek. Nemálo spotřebitelů si tak prodlouženou záruku přikoupí, zejména na spotřební elektroniku, která bývá na poruchy náchylná. Někteří z nich však mohou být posléze nepříjemně překvapeni, když jim s reklamací nevyhoví, buď kvůli podmínkám smluvní záruky, nebo protože se vlastně vůbec nejedná o záruku, ale o pojištění. Na co by si měl spotřebitel pozor, než si za takovou nadstandardní službu připlatí?

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy