Za Hušáka se v Sazce žilo. Lidé inkasovali miliony za schvalování jeho nápadů

Během vlády Aleše Hušáka nad největší českou loterijní společností v Česku pobírali členové představenstva milionové odměny. Není tak divu, že mu schválili, na co pomyslel.

660
reklama

Česká televize na webu ČT24 zveřejnila velmi zajímavý seznam. Již po krachu Sazky vyšlo najevo, že Hušák pobíral roční plat 50 milionů korun a k tomu měl vlastní auta s řidiče, tryskáč, kuchaře apod.

ČT teď sepsala i seznam lidí, kteří seděli posledních osm let Sazky před jejím krachem v představenstvu včetně jejich odměn. Krach přišel v roce 2011.

Předsedou byl samozřejmě Aleš Hušák, který si získal právo jako jediný smět předkládat představenstvu návrhy. To mu je pak schvalovalo jako na běžícím právu. Zbylých šest členů tvořili zástupci různých sportovních svazů, které byli akcionáři společnosti.

Za Český svaz tělesné výchovy, hlavního akcionáře, tam působil tehdejší předseda svazu Vladimír Srb. Na odměnách získal v letech 2002 až 2010 19 milionů korun. Dnes je Vladimír Srb předsedou Výkonného výboru Českého svazu plaveckých sportů.

Autoklub ČR zastupoval Roman Ječmínek, který dostal za posledních pět let působení 13 milionů korun. Ječmínek je dodnes prezidentem Autoklubu.

Český olympijský výbor měl svého zástupce v Milanu Jiráskovi. Ten v letech 2002 až 2011 inkasoval 18 milionů korun. Ještě minulý rok zastával funkci předsedy výboru.

Za Českou asociaci sportu pro všechny byl v představenstvu Jiří Laurenc. Odměnami si tam přivydělal 15 milionů korun. Ten je dnes pouze řadovým členem vedení jedné z plzeňských organizací této asociace.

Českou obec sokolskou zastupoval Jaroslav Bernard. I ten si velmi vylepšil příjmy. Získal 17 milionů a podle ČT se po něm slehla zem.

Posledního zástupce v představenstvu měl opět Český svaz tělesné výchovy. Ten si přišel stejně jako Srb na 19 milionů korun a podle televize též zmizel ze světa.

Témata: sazka

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky