Sestra Petra Kramného se zlobí: S tou pitvou je to jinak

Sestra Petra Kramného Lenka promluvila o tom, co se v posledních dnech píše v Česku. Vyjádřila se k tomu, že egyptská strana údajně poslala do Česka těla Moniky a Klárky Kramných bez klíčových orgánů.

reklama

Paní Lenka se vyjádřila pro Novu o posledních článcích, které vyšly v českém tištěném bulváru. Vůbec nechápe, kde se informace o zpackané pitvě vzaly.

Ještě více ji ale rozladilo, že některé noviny tvrdí, že jejich novináři v Egyptě mluvili s Petrem Kramným, nebo že jim dala vyjádření přímo ona. Nic z toho není podle paní Lenky pravda. Několikrát ujistila, že s českými bulvárními deníky nekomunikuje ona, ani Petr Kramný a žádný rozhovor nikdy nevznikl.

"Pořád čekáme na nějaké oficiální informace. Pořád jen slyšíme, že v této fázi vyšetřování nám nemohou nic sdělit. Policie, konzulát i ministerstvo zahraničí pořád jen mlčí, vůbec nevíme, na čem jsme," postěžovala si na práci českých úřadů paní Lenka s tím, že jediné, co má reálný a oficiální základ, je informace, že v Hurghádě zemřely dvě české turistky.

Paní Lenka také vůbec nechápe, kde se v novinách vzaly informace o tom, že těla Moniky Kramné a její dcery Klárky dorazila do Česka bez vnitřních orgánů. "Nikdo nám nic takového nesdělil, nevím, kde bulvár tyto neověřené informace bere," říká rozladěně.

Vadí jí, že její bratr Petr Kramný je v Egyptě už pět týdnů. Rodina dokonce nabízí jakousi finanční kauci, kterou by se za Kramného zaručila. Dokonce se nabídli, že na každý případný výslech budou Kramného do Egypta vozit a cesty platit. Jen ho prostě chtějí mít doma a nechápou, že české úřady přihlíží tomu, že český občan je v severoafrické zemi držen pět týdnů, aniž by byl obviněn a nikdo s tím nic nedělá.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky