Skandální odhalení: Co našli lékaři v tělech Moniky a Klárky?

Klíčové orgány Moniky a Klárky, ze kterých by lékaři mohli zjistit přesnou příčinu smrti, vůbec do Češka s těly obou žen nedoputovaly. Lékaři jsou rozhořčeni. Jde podle nich fatální selhání egyptské strany.

660
reklama

Soudní lékaři, kteří mají v Česku na starosti pitvu těl dvou Češek zavražděných v Egyptě se nestačí divek. Při ohledání těl doručených z Egypta je totiž čekalo velké překvapení. Informaci přinesl deník Blesk.

"Obě těla byla při pitvě v Hurgadě zbavena vnitřních orgánů - plic, celého trávícího traktu, sleziny, ledvin, jater apod. Tyto orgány, které zůstaly v Egyptě, jsou přitom klíčové pro zjištění, jak a čím byly ženy otráveny," řekl deníku policejní zdroj.

Deník také dodává, že ženám chyběly i pohlavní orgány a není tak možné například zjistit, zda byly před smrtí znásilněny. Právě o tom přitom hovoří jedna z verzí.

Soudní lékaři také měli kvůli situaci speciální poradu. Nemohou totiž bez těchto orgánů vydat stanovisko ohledně příčiny úmrtí. Jsou tak silně rozhořčeni a poukazují také například na to, že těla byla do Česka dodána se čtrnáctidenním zpožděním. Někteří dokonce hovoří o fatálním selhání egyptské strany.

A pobouřeni nejsou pouze lékaři ale i české ministerstvo zahraničí. To totiž nedostalo od egyptských vyšetřovatelů k smrti Moniky a Klárky Kramných žádné informace. Manžel a otec Petr Kramný přitom stále v Egyptě čeká, zda bude rozptýleno podezření, že by mohl mít se smrtí své dcery a ženy něco společného.

Nová fakta tak zavdávají nová podezření. Skrývají něco egypťané? "Působí to na nás dojmem, jako by si Egypťané nepřáli kvalifikované a nezpochybnitelné vyšetření záhadné smrti českých turistek," dodává pro Blesk policejní zdroj.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky