Nečas za Nagyovou utrácel miliony. Přece "dřela jako kůň". A co další?

Zkrátka dřela jako kůň! Jak jinak si lze vysvětlit, že Petr Nečas byl ke své pravé ruce Janě Nagyové tak štědrý. Možná ale jen chtěl vylepšit rozpočet v rodinné pokladničce. Nagyová totiž brala třikrát víc než její předchůdci. Podívejte se na velké srovnání.

660
reklama

Úřad vlády zveřejnil další platové poměry svých zaměstnanců, tentokrát zpřístupnil informace o tom, jaké platy a odměny brali vedoucí zaměstnanci Úřadu vlády. Ani tentokrát vlády Mirka Topolánka a Jana Fischera nešetřili, ale o štědrost Petra Nečase se mohlo úředníkům jenom zdát.

Zatímco Jana Nagyová jako vrchní ředitelka sekce dostala na odměnách v roce 2010 "jen" 405 tisíc korun, nejvíce odměněný kolega na podobné pozici (funkce šéfky sekce kabinetu vznikla až v roce 2009) dostal v roce 293 tisíc korun. Odměny ředitelů sekcí ale byly spíše nižší, většinou byly zhruba ve třetinové výši vůči platu. Na odměny, které dostala Nagyová v roce 2011, 1,22 milionu korun, by se nesložili ani všichni ředitelé sekcí v kabinetech Topolánka a Fischera dohromady.

Nečas ale nebyl štědrý jen ke své milence. Vysokými bonusy odměňoval i vedoucího Úřadu vlády Lubomíra Poula. Ten si v roce 2011 přišel na 1,15 milionu korun, o rok později na 1,65 milonu. Jeho předchůdce Jan Novák si vysloužil odměny "jen" 865 tisíc (v roce 2009), 810 tisíc (v roce 2008) a 700 tisíc (v roce 2007).

O štědrosti Petra Nečase vypovídá i další srovnání. Nedávno odstoupivší premiér totiž za tři roky vyplatil na odměnách 13,47 milionu korun. Jeho předchůdci Mirek Topolánek a Jan Fischer "jen" 9,57 milionu. Nutno podotknout, že Nečas nejvíce rozdával v letech 2011 a 2012, kdy celkové odměny byly téměř dvojnásobné z dob Topolánkovi či Fischerovi vlády, navíc Nečas odměny vyplácel méně vedoucím pracovníkům než jeho předchůdci!

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky