Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Otrava Češek v Egyptě: Petr v továrně pracoval s jedy. Vzal si ho do Egypta a použil ho, tvrdí kolega

Kolega Petra Kramného, jehož manželka a dcera zemřely za záhadných okolností v Egyptě, je přesvědčený o Petrově vině.

Redakci se ozval kolega Petra Kramného, který se rozpovídal o muži, jemuž na dovolené v Egyptě zemřela dcera Klárka a manželka Monika. "S Perem dlouho pracují v automobilce Hyundai. Nejsme na stejném pracovišti, ale dobře se známe," tvrdí muž.

Kolega Petra rozhodně nešetří a nevěří jeho tvrzením, že se smrtí obou žen nemá noc společného. "Petr byl vždycky namachrovaný. Jsem přesvědčený, že je zavraždil on. Důkazy nemám, ale pro mě je to jasné. Petr totiž měl v továrně přístup k nebezpečným látkám, které se v automobilovém průmyslu používají," říká kolega.

Podle něj si určitě Petr nějakou žíravinu vzal s sebou na dovolenou. "Jsou to nebezpečné kyseliny a zásady, do kterých se namáčí různé součástky. Ve fabrice máme obrovské kádě. Když do nich něco omylem spadne, téměř vše se v nich rozpustí," popisuje muž.

Moniku a Kláru opravdu podle předběžných výsledků pitvy zabila tekutina, která jim rozleptala žaludky. Otázkou ale je, jak by se ji Petrovi podařilo převézt do Egypta a hlavně ji ukrýt před dcerou a manželkou.

Všechny tyto spekulace Petr zásadně odmítá a říká, že ženám žádný smrtelný nápoj nepodal. I tak ale zatím na příkaz úřadů nesmí opustit Egypt.

Těla ženy a její dcery byla převezena do Ostravy ve čtvrtek. V pátek soudní znalci ostravského Ústavu soudního lékařství provedli pitvy. Ty nařídili moravskoslezští kriminalisté, kteří sami začali okolnosti úmrtí prověřovat. Nyní se čeká především na výsledky toxikologických rozborů.

Témata:  Úmrtí Čechů v zahraničí

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 12:03

16. dubna 2024 10:45

15. dubna 2024 12:04

Zkontrolujte si řidičák! Letos vyprší platnost ještě více než 360 tisícům z nich

Od začátku letošního roku už sice není povinné mít na cestách po České republice řidičský průkaz vždy u sebe, je ale nutné, aby byl platný. Do konce roku zbývá vyměnit ještě přes 360 tisíc dokladů s končící platností, nejvíce ve Středočeském kraji (50 850), nejméně v kraji Karlovarském (9 506). O nový řidičák můžete požádat buď přímo na úřadě, nebo přes Portál dopravy.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy