Reportér ČT k Drtinové: ...nesnesou, když jim chytrá blondýna skáče do řeči

Výkonná ředitelka ČT Nová média Pavlína Kvapilová odeslala managementu dopis, který se týká odvolání Daniely Drtinové z pořadu Události komentáře. Kvůli jejímu odchodu je zpochybňováno objektivní rozhodování v České televizi, neboť se spekuluje o odchodu na politickou objednávku.

660
reklama

„Současná situace kolem zpravodajství České televize může výrazným způsobem narušovat důvěryhodnost média veřejné služby před stěžejními volbami. Pro vážnost principů, které jsou ve hře, je dle mého názoru nutné, aby byly co nejdříve zodpovězeny obavy formulované ve včerejším prohlášení týmu Událostí, komentářů, stejně jako pochybnosti vznesené odbory," uvádí v dopise Kvapilová, čímž požaduje transparentní jednání vedení ČT.

Sama Kvapilová považuje Drtinovou za skvělou moderátorku, která je odvážná a nekompromisní profesionál. Veřejnoprávní televize by neměla být ovlivněná děním na politické scéně. Měla by fungovat na základě principů veřejnoprávního média a ne s ohledem na politickou konstelaci.

„Z hlediska současné napjaté situace, kdy je před nadcházejícími volbami důvěryhodnost zpravodajství ČT v sázce, apeluji na včasnou úvahu o tom, jak vyvrátit pochybnosti. Například vytvořením transparentního editoriálního panelu, který by otevřenou diskusí řešil zásadní otázky zpravodajství ČT," dodává s tím, že by ČT měla informovat o dění kolem Drtinové.

Za Drtinovou se totiž postavili pracovníci Událostí komentářů, když ve svém dopise zpochybnili jednání vedení televize. Problém by v odvolání moderátorky neviděli, pokud by byly uvedeny konkrétní důvody, proč musela pořad opustit. „V době před pravděpodobnými mimořádnými volbami do Poslanecké sněmovny, to vyvolává vážné obavy ze snahy otupit hlavní večerní zpravodajskou relaci ČT24 během předvolební kampaně," vzkazují. „Ješitní chlapi nesnesou, když jim skáče do řeči ženská, natož blondýna, natož chytrá blondýna," vzkázal dramaturg pořadu Reportéři ČT Marek Wollner na Facebooku.

Témata: česká televize

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky