Otrava Češek: Záhadné vyšetřování egyptské policie. Co udělala podivně?

Případ úmrtí maminky Moniky Kramné a její dcery Klárky v egyptské Hurghadě stále provází mnoho nejasností a záhad. Egyptská ani česká policie zatím nepodaly žádné informace o tom, co se v noci v hotelovém pokoji stalo. Postupovala egyptská policie správně? Některé indicie svědčí o tom, že ne zcela.

660
reklama

Petr Kramný chce osvětlit spekulace ohledně způsobu vyšetřování egyptské policie. Zároveň také Kramný řekl, jak to bylo s věcmi po jeho manželce Monice a dcerce Klárce krátce po jejich smrti.

Zajistila policie po nálezu těl pokoj?

Zdá se, že pravděpodobně ne. "Když jsem tam po výslechu přišel s delegátkou, vzal jsem si normálně věci a přestěhoval se do jiného pokoje. Přišlo mi divné, že to tam normálně pak uklízí. Druhý den už v tom pokoji byli noví hosté," řekl nám Petr Kramný v telefonickém rozhovoru.

Kde skončily věci Moniky a Kláry?

Na různých internetových fórech a diskusních webech se objevily spekulace o tom, že Petr Kramný věci po své manželce a dceři prodal. Podle jeho slov to není pravda. "Nabízel jsem ty věci místním animátorům v hotelu, já se s tím domů přece nepotáhnu," řekl nám s tím, že u nich ale nepochodil.

"Nakonec jsem se domluvil s technickým personálem, že jim ty věci daruju. Takže na recepci v hotelu je někde určitě založený dokument, ve kterém je to napsané černé na bílém," vysvětlil Kramný.

Psali jsme:  

Zajištění důkazního materiálu

I v tomto pravděpodobně egyptská policie postupovala podle názoru Petra Kramného velmi podivně. Zcela v klidu si mohl z pokoje, ve kterém k celému neštěstí došlo odnést osobní věci své ženy a dcery.

"Bylo tam normálně tričko, které měla dcera na sobě onu noc a kalhotky manželky. Doteď nechápu, proč je neměla na sobě. Celé manželství vždycky spala s kalhotkami, vůbec nechápu, proč je teď neměla," nechápe Petr Kramný.

Nedokonalá pitva

Nezávisle na sobě se ozvalo několik toxikologů. Všichni tvrdili, že egyptská policie ani další vyšetřovací složky nemají velkou šanci odhalit látky a jedy, kterými mohla být Monika a Klárka otráveny. Toxikologická analýza v Egyptě prý není na dostatečně vysoké úrovni, aby dokázala odhalit všechny látky. Tím spíše, když stopy po smrtícím jedu nejspíš byly překryty podáním louhu.

Témata: dovolená | Egypt

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky