Z modrého "kolibříka" Béma si utahuje celé Česko

Pavel Bém začal ve středu ve Sněmovně hovořit jako jeden z posledních poslanců před samotným hlasováním. A bylo to hodně drsné.

reklama

"S nedávným vstupem do druhé poloviny svého života jsem se rozhodl možná k hrůze některých z vás, že budu říkat to, co si myslím," pohrozil na úvod.

Potom začal mluvit o parlamentní demokracii, prezidentských pravomocech nebo o soudu s Davidem Rathem, který označil za politický proces desetiletí. Zkrátka nic, co by vás zvedlo ze židle. 

Pavel Bém vzápětí prohlásil, že jako politik nemá prakticky žádné soukromí a je sledován bezpečnostními složkami. Pak ale začala show, kterou asi nikdo z přítomných poslanců a poslankyň nečekal.

"Ani mně nevadí, že s kamerami, umístěnými v požárních hlásičích se dívají na mé padesátiletým sportováním vycvičené svalnaté tělo, když se jdu po ránu sprchovat do koupelny," prohlásil bývalý primátor na adresu "slídičů" a pobavený sál mu odpověděl smíchem.

A pokračoval: "Ani se nebudu stydět za to, když (...) unavení investigátoři v nedalekém vanu sedící budou komentovat moje sexuální výkony po třicetiletém manželství. Koneckonců, vždyť ani oni nemají jednoduchou práci přece. A tak si mohou také užít trochu toho sexu ve městě v přímém přenosu".

"Víte, oni před sebou mají dlouhou noc a trocha vzrušení přece neuškodí. Jako lékař se dokonce ani neurazím, když budou komentovat moje mimořádné výkony v oboru autoerotiky. Jako lékař psychiatr bych jim to doporučil," dodal žertovně Bém.
 

Další perly, které před poslanci prohlásil Pavel Bém:

"Na základě takto neuvěřitelné, vykonstruované, absurdní spekulace, za kterou by se nemusel stydět, kurva fix při mém modrém ptáku - nezlobte se, já tady nepoužívám sprostá slova, já cituji klasika."

"Že ovšem bdělí a investigativní strážci pořádku komentují při nočních hrátkách bujné poprsí mé ženy, koneckonců je z Dejvic, a že vstupují do intimity partnerského života mých synů, tak to už mně vadí hodně."

A teď si přečtěte, jak lidé na Bémovo neobvyklé vystoupení reagují na internetu:

Vítězslav Oscar Vojtěchovský: "Imbecil, jsou to nemocní lidé. Morální a psychické zrůdy. Je to to nejhorší, co lidská společnost zplodila. Koncentrované a neředěné tfujtajxl."

Mirka Šťástková: "Těžkej de*il, co patří taky do basy."

Marie Švehlová: "Jdu blejt, velebnosti..."

Dana Doubravová: Bém je neuvěřitelnej de*il, kterému dali možnost se vykecat z ničeho."

novus: "Ten musí mít toho kolibříka úplně modrýho!"

kalnormin1: "Tak takhle hluboko klesnout, pane poslanče? Co jste hulil nebo pil? Předvede nám příště v přímém přenosu autoerotiku? Tak tohle máme v PS? Od ODSáka nic překvapujícího."

Pavel Bém je nejen poslancem, horolezcem, psychiatrem a kamarádem šedých eminencí, ale také mužem, kterému ještě před rokem rozhodně moc do smíchu nebylo. Proč? Kvůli kauze odposlechů jeho telefonátů z roku 2007 s lobbistou Romanem Janouškem.

Po jejich loňském zveřejnění se potvrdily spekulace, že kmotr Janoušek výrazně zasahoval do řízení pražského magistrátu a chodu města, když byl jeho kamarád Bém primátorem. Janoušek zřejmě spolurozhodoval o prodeji majetku hlavního města Prahy nebo o územním plánu. 

Bém loni v březnu, krátce po vypuknutí kauzy, požádal o pozastavení členství v ODS. V dalším měsíci potom přestal být členem poslaneckého klubu strany. Letos v lednu však bylo Bémovi členství v ODS obnoveno. Zdá se proto, že politikovi, kterého Janoušek v telefonátech oslovoval "Kolibříku", už otrnulo a je zase "ve formě".

Témata: Bém, Pavel

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky