Fischerův účet vyšetřuje protikorupční policie

Transparentní účet Jana Fischera prošetřuje protikorupční útvar. Přišla mu hned tři trestní oznámení, která upozornila na podivné pozadí prezidentské kampaně. Jedno z nich od spolku Šalamoun. Zprávu přinesl web lidovky.cz.

660
reklama

Prezidentský kandidát měl již od kampaně dluh. Když však byl vybrán do Rusnokovy vlády do funkce ministra financí, z ničeho nic mu přišly peníze od spolumajitele energetické skupiny CE Group Ladislava Drába. Ten mu jen tak věnoval několik milionů korun v hotovosti.

To, že vložil peníze na účet v hotovosti, už samo o sobě vzbudilo podezření. Jan Fischer požadoval, aby doložil jejich původ. Dráb později uveřejnil v prohlášení, že šlo o jeho peníze z dividend.

Žalobce obvodního zastupitelství Jan Lelek řekl, že na Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality mají již dvě podání. Proto jim předal i oznámení spolku Šalamoun, které spatřilo světlo světa již v polovině července.

Kvůli těmto nejasnostem na transparentním účtu Jana Fischera požadovali mnozí politici odstoupení Fischera z vlády. To však ministr financí odmítl s tím, že vše bylo jasně doloženo a jeho peníze jsou čisté.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky