Nečas platil svoji cizoložnici z našich peněz! Rozčílil se Kraus

Moderátora a herce Jana Krause naštvalo, že řada politologů a komentátorů považuje zveřejnění platu Jany Nagyové za populisticky nemravné. Ta dostala na Úřadu vlády v roce 2011 na odměnách 1,2 milionu korun.

660
reklama

Lidé by měli vnímat více samotnou informaci, než v jakém kabátu přišla, myslí si Kraus. Úřad vlády měl ještě za působení vlády Petra Nečase příležitost mnohokrát tyto informace zveřejnit, když jej o to žádal Nadační fond proti korupci. To však Úřad zamítl.

Kraus se zamýšlí nad tím, jak často je dnes užíváno slovo „populismus". Je používané pro sliby i lži politiků a pro politické programy. Ale o populismu práce politika dle Krause je, neboť tak získává podporu od voličů. „Politik vám ostatně řekne, že si to opravdu přeje a věří... Pak selže a svede to na opozici," uvádí na KrausMagazín.cz.

„Případ Nagyové názorně ukazuje prolhaného katolíka Nečase, "konzervativce", jak populisticky mlčel o svém bezbožném zajetí. Ukazuje se tedy, že někdy ještě horší, než populisticky vytrubovat, je: populisticky mlčet," dodává.

Podle Krause tedy není populisticky nemravné, že teď Úřad vlády zveřejnil platy, ale to, že Nečas populisticky mlčel o tom, že platil „svoji milou (cizoložnici) z našich peněz."

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky