Topolánek a Tluchoř si staví chaty za miliony. Čtěte

Chata na víkend za 10 nebo rovnou 15 milionů korun? Takové si teď staví hned dva bývalí významní politici ODS - expremiér Mirek Topolánek a bývalý poslanec Petr Tluchoř.

reklama

Chatička o 270 metrech čtverečních s bazénem, tenisovým kurtem a zanedlouho možná i golfovým hřištěm. Tak si svoje víkendy plánuje expremiér Topolánek. Vybral si krásnou lokalitu v Posázaví. Konkrétně obec Útěchvosty.

O jeho domečku, kterému místní pro hluboké základy přezdívají bunkr, tu vědí všichni. "Nelíbí se nám to," shoduje se většina sousedů.

I Topolánek sice díky druhé ženě Lucii Talmanové vyženil původně jen obyčejnou chatu, evidentně ale neodpovídala jeho náročnému vkusu, a tak nastoupily buldozery a po nich stavební firma s těžkou technikou.

Tluchoř Kersku

Místní si chtěl naklonit i jiný ostře sledovaný chatař - z vazby čerstvě propuštěný exposlanec Petr Tluchoř. V Hrabalově legendárním Kersku, kde si staví své megalomanské sídlo, chtěl zavést vodovod.

Pro místní, kteří obří moderní stavbu svorně proklínají, byla ale představa rozsáhlého kopání a doplácení za přípojku noční můrou. Na kameru se ale většina z nich bojí mluvit - Tluchoř je prý příliš mocný.

Také Tluchoř se dobře oženil, takže 7,5milionovou hypotéku potřeboval jen na desetimilionový dům - obrovský pozemek, na kterém vyroste i jeden nebo dva bazény, dodal jeho tchán, exministr zdravotnictví Luděk Rubáš.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky