Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

SILNÉ BOUŘKY opět udeří. Předpověď počasí na noc a sobotu 10. srpna

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Přes naše území bude postupovat k východu studená fronta, před kterou k nám bude proudit teplý vzduch od jihozápadu. Za ní se k nám rozšíří výběžek vyššího tlaku vzduchu od jihozápadu, informuje ČHMÚ.

Počasí v noci (22-07): V Čechách oblačno až zataženo, od západu místy déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Na Moravě a ve Slezsku jasno až polojasno, k ránu přibývání oblačnosti. Nejnižší teploty 20 až 16 °C. Mírný jihovýchodní, postupně jihozápadní vítr 2 až 5 m/s. Tlaková tendence: setrvalý stav Počasí přes den (07-24): Oblačno až zataženo, v Čechách místy déšť nebo přeháňky. Na Moravě a ve Slezsku zpočátku místy polojasno, odpoledne místy přeháňky a bouřky, na východě ojediněle silné. Večer od severozápadu ustávání srážek a ubývání oblačnosti místy až do vyjasnění. Nejvyšší teploty 22 až 27 °C, na Moravě a ve Slezsku 27 až 31 °C, na jihu Moravy až 33 °C, v 1000 m na horách kolem 19 °C, v Beskydech kolem 22 °C. Mírný jihozápadní, postupně severozápadní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně zesílí. Tlaková tendence: setrvalý stav nebo slabý vzestup

Témata:  počasí bouřky

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

18. dubna 2024 12:55

Koupil jsem si prodlouženou záruku, nebo je to pojištění?

Spotřebitelé se dnes mohou velmi často setkat s nabídkou prodloužené záruky na zboží, které kupují. Někdy bývá tato smluvní záruka nabízena automaticky, jindy je za příplatek. Nemálo spotřebitelů si tak prodlouženou záruku přikoupí, zejména na spotřební elektroniku, která bývá na poruchy náchylná. Někteří z nich však mohou být posléze nepříjemně překvapeni, když jim s reklamací nevyhoví, buď kvůli podmínkám smluvní záruky, nebo protože se vlastně vůbec nejedná o záruku, ale o pojištění. Na co by si měl spotřebitel pozor, než si za takovou nadstandardní službu připlatí?

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy