Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragédie na Břeclavsku. Muže zasypala ve studni zemina. Šance na přežití mizí

Hasiči, ilustrační fotografie
Hasiči, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Hasiči ve Velkých Pavlovicích na Břeclavsku dnes pokračují ve snaze vyprostit šestadvacetiletého muže, kterého v sobotu zasypala zemina ve studni v hloubce asi deseti metrů. Práce zbrzdila betonová deska, přes kterou se museli dostat. ČTK to řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Šance, že by muž přežil, je podle něj minimální. Zatím nevědí, kdy se k němu dostanou.

"Práce pokračují obdobně jako předchozí dny. Museli jsme ale překonat betonovou desku, která se tam také zhroutila. Pracujeme dál, ale u toho muže ještě nejsme," uvedl mluvčí. Podle něj se nedá odhadnout, kdy dotyčného najdou. "Když to půjde dobře, možná už dnes. Ale když znovu narazíme na nějakou betonovou desku, práce se protáhne," uvedl mluvčí.

Hasiči jsou nyní v hloubce zhruba přes osm metrů. Práce postupují pomalu i kvůli statickému zabezpečení studny. Na místě jsou i báňští hasiči. Pracuje tam také sací bagr, velké kameny, které není schopen nasát, musí hasiči dopravit na povrch kladkostrojem.

Zemina muže zavalila v sobotu po poledni. Ten den ještě hasiči doufali, že muž mohl přežít ve vzduchové kapse. V neděli už pracovali s verzí, že hledají jen tělo. Ve studni se totiž v neděli objevila spodní voda.

Mluvčí policie Bohumil Malášek už dříve uvedl, že muž chtěl studnu vyčistit. "Podle našich informací došlo k odčerpání vody ze studny, a když byl dole, zhroutilo se to," řekl Malášek.

Témata:  krimi hasiči

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

19. dubna 2024 14:49

Proč euro zlevňuje a americký dolar zdražuje?

„V posledním roce česká koruna výrazně oslabuje vůči oběma světovým měnám, ovšem v posledním měsíci se tento vývoj začal značně lišit,“ říká analytik BHS Timur Barotov.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy