Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Aktuální počasí: Silné bouřky se ženou na Česko, varují meteorologové

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Východní část České republiky zasáhnou dnes odpoledne a ve čtvrtek odpoledne silné bouřky s krupobitím a přívalovými dešti. Napršet může až 30 litrů vody na metr čtvereční. Lokálně se mohou rozvodnit malé toky a zaplavit sklepy či podjezdy. Vítr dosáhne rychlosti až 75 kilometrů za hodinu a může lámat větve stromů. Vyplývá to z výstražné informace, kterou dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav.

"Po přední straně brázdy nízkého tlaku vzduchu nad západní Evropou proudí na naše území teplý a vlhčí vzduch od jihozápadu," popsali situaci meteorologové. Bouřky, které se přes ČR přeženou dnes a ve čtvrtek, mohou být ojediněle i silné.

Výstraha se pro dnešek týká krajů Pardubický, Vysočina, Jihomoravský, Olomoucký, Zlínský a Moravskoslezský. Ve čtvrtek k nim přibude ještě Jihočeský kraj.

Kromě vody ve sklepích a podjezdech a polámaných větví mohou nebezpečí představovat také kroupy a blesky. Lidé by si měli dát pozor na poletující předměty, řidiči by měli v bouřce snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně, upozornili meteorologové.

Témata:  bouřky počasí

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

18. dubna 2024 12:55

Koupil jsem si prodlouženou záruku, nebo je to pojištění?

Spotřebitelé se dnes mohou velmi často setkat s nabídkou prodloužené záruky na zboží, které kupují. Někdy bývá tato smluvní záruka nabízena automaticky, jindy je za příplatek. Nemálo spotřebitelů si tak prodlouženou záruku přikoupí, zejména na spotřební elektroniku, která bývá na poruchy náchylná. Někteří z nich však mohou být posléze nepříjemně překvapeni, když jim s reklamací nevyhoví, buď kvůli podmínkám smluvní záruky, nebo protože se vlastně vůbec nejedná o záruku, ale o pojištění. Na co by si měl spotřebitel pozor, než si za takovou nadstandardní službu připlatí?

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy