Šéf závodní rady VW je vyšetřován kvůli nadměrným platům

Německá prokuratura vyšetřuje šéfa závodní rady automobilky Volkswagen Bernda Osterloha kvůli údajným nadměrným platům některých členů rady. Oznámil to dnes podle agentury Reuters mluvčí prokuratury v Braunschweigu. Osterloh čelí podezření z trestného činu nápomoci ke zpronevěře, uvedla agentura DPA.

Volkswagen
reklama

Osterloh zatím nebyl oficiálně vyslechnut. Mluvčí závodní rady uvedl, že Osterloh prostřednictvím svého právního zástupce požádal o přístup k příslušným spisům a že na jakákoliv obvinění odpoví.

Podle agentury DPA se vyšetřování netýká výhody, kterou by získal sám Osterloh, ale platů ostatních členů závodní rady. Jako šéf závodní rady je tak Osterloh podle vyšetřovatelů podezřelý z nápomoci k "pravděpodobně nezákonným úmluvám o odměňování".

Prokuratura již od roku 2016 vyšetřuje podezření ze zvýhodňování některých členů závodní rady. Osterloh byl původně veden jako svědek, na základě výsledků vyšetřování se však dostal do pozice podezřelého, napsala agentura Reuters. Podle agentury DPA je v pozici obviněného již zhruba půl roku.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky