Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Aktuální počasí: Velmi silné bouřky s krupobitím opět udeří, varují meteorologové

Velmi silné bouřky s přívalovým deštěm, krupobitím a nárazovým větrem mohou dnes odpoledne a ve středu zasáhnout severozápad republiky, Prahu a střední Čechy, varuje ČHMÚ.
Velmi silné bouřky s přívalovým deštěm, krupobitím a nárazovým větrem mohou dnes odpoledne a ve středu zasáhnout severozápad republiky, Prahu a střední Čechy, varuje ČHMÚ.
Foto: ČHMÚ

Velmi silné bouřky s přívalovým deštěm, krupobitím a nárazovým větrem mohou dnes odpoledne a znovu ve středu zasáhnout nejen severozápad republiky, ale podle aktuální výstrahy meteorologů také Prahu a střední Čechy. V ostatních regionech se čekají také bouřky, ale méně intenzivní a nebezpečné. Dál platí pro většinu republiky varování před velmi vysokými teplotami, které vystoupají přes 31 stupňů Celsia.

Výstraha před velmi silnými bouřkami platí pro dnešní a středeční odpoledne, večer a noc pro hlavní město, Středočeský, Plzeňský, Karlovarský, Ústecký a Liberecký kraj.

Dnes budou maximální teploty přes 31 stupňů hlavně ve středních a východních Čechách, na Moravě a ve Slezsku. "Ve středu budou nejvyšší teploty dosahovat nad 31 stupňů na většině území, kromě západu a severozápadu Čech. Na Moravě a ve Slezsku budou pokračovat vysoké teploty i v dalších dnech," uvedli meteorologové.

Při velmi silných bouřkách může při přívalových srážkách napršet až 40 milimetrů vody, ve středu i více, rychlost větru bude kolem 90 kilometrů v hodině.

Západními a severními Čechami se intenzivní bouřky s přívalovým deštěm a kroupami prohnaly už během pondělního večera a noci na dnešek, hasiči zasahovali u desítek událostí, hlavně odstraňovali popadané stromy a odčerpávali vodu.

Témata:  počasí bouřky Ilustrační

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy