Děti chodily za školu. Rodičům hrozí 2 roky vězení

V součtu stovky hodin zameškali ve škole bez omluvy dva chlapci z Hodonínska, jejich rodiče nyní policisté podezírají z trestného činu ohrožování výchovy dítěte. V případě prokázání viny jim hrozí až dva roky vězení. Na policejním webu to dnes uvedl mluvčí Petr Zámečník.

Ilustrační fotografie
reklama

Chlapci ve škole neomluvené hodiny podle policie nasbírali v posledním půlroce. "Policisté rodiče podezřívají z toho, že ohrožují rozumový, citový a mravní vývoj obou chlapců tím, že jim umožňují vést zahálčivý život. Zejména pak zanedbávají péči o povinnou školní docházku a nezajišťují, aby jejich synové řádně docházeli do školy," uvedl mluvčí.

U staršího chlapce policie napočítala 340 hodin absence, z toho 121 hodin neomluvených a u jeho mladšího bratra to bylo 273 hodin absence, z toho 100 hodin neomluvených.

"Pokud rodiče soud uzná vinnými z trestného činu ohrožování výchovy dítěte, hrozí jim až dvouletý trest odnětí svobody," uvedl mluvčí.

Podobnými případy se policie zabývá opakovaně. Rekordmankou v tomto směru je zřejmě školačka z Ostravy, která ve školním roce 2008/2009 skoro nechodila do školy. Zameškala téměř 1000 hodin.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky