Předpověď počasí: Do Česka se žene vlna tropických veder

Během noci na sobotu přejde přes naše území k východu slábnoucí studená fronta. Za ní se k nám od jihozápadu rozšíří tlaková výše. Od pondělí se bude nad střední Evropou vytvářet zvlněné frontální rozhraní mezi velmi teplým vzduchem na východě a chladným na západě, které bude jen zvolna postupovat k východu, informuje ČHMÚ.

Ilustrační fotografie
reklama

Předpověď na neděli:
Skoro jasno až polojasno, na východě a večer i na západě při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo i bouřky. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C, na západě až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C. Slabý proměnlivý, postupně mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pondělí:
Převážně polojasno, později odpoledne a večer v západní polovině území přibývání oblačnosti, místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 31 °C. Mírný jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s se bude k večeru v Čechách měnit na západní a v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na úterý:
Oblačno až polojasno, místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C, na západě kolem 26 °C. Mírný východní až jihovýchodní, v Čechách zpočátku západní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na středu:
Polojasno až oblačno, místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C. Mírný jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s se bude později v Čechách měnit na severozápadní a v bouřkách přechodně zesílí.

Témata: počasí | léto | Slunce | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky