Počasí: Do Německa vtrhly extrémní bouřky, vyvracely stromy

Západ Německa trápí prudké bouřky, v porúrském Duisburgu vyvrácené stromy v noci na dnešek poničily několik automobilů. Ve východní části spolkové republiky platí varování před horkem, informovala agentura DPA.

Ilustrační fotografie
reklama

Po velmi teplém víkendu se na západě Německa začaly v noci na dnešek tvořit místy silné bouřky. Německá meteorologická služba DWD dnes ráno varovala před bouřkami se silným deštěm, krupobitím a ojediněle i vichřicemi. Meteorologický server Kachelmannwetter.de informuje o četných blescích především v Porýní, Porúří a jižně od Brém.

Zásahové jednotky v noci na dnešek vyjely pětkrát k vyvráceným stromům. Poničeno bylo několik automobilů, ale zranění lidí zatím hlášena nejsou. Silné bouře se přehnaly také přes Düsseldorf, Mönchengladbach, Essen a Münster.

Postupně mají bouřky zasáhnout i další německé regiony dál na východě. V širokém pásu od Bádenska-Württemberska až po Baltské moře je třeba počítat i se silnými bouřkami, lijáky, kroupami či vichřicemi.

V Bádensku-Württembersku na jihozápadě Německa očekávají dnes meteorologové srážky v objemu od 30 do 40 litrů na metr čtvereční a místy i kroupy.

Východ Německa potrápí také vedra. Až 35 stupňů Celsia očekává DWD v částech Braniborska.

Neděle byla v Německu s teplotami sahajícími až téměř k 33 stupňům dosud nejteplejším dnem roku.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky