Rodině po záchranáři poslali lidé skoro 4,5 milionu. Tátu a manžela jim to ale nevrátí

Přes 4,47 milionu korun vynesla sbírka na pomoc rodině pilota, který zahynul před dvěma měsíci na Náchodsku při pádu vrtulníku. Michal Beneš létal s vrtulníkem Letecké záchranné služby v Liberci a zároveň byl dlouholetým členem Horské služby Jizerské hory.

CZK
reklama

Prostřednictvím Nadačního fondu pomoci přispělo do sbírky pro jeho partnerku a dvě malé dcerky 3375 dárců.

"Pomohl jste zachránit mého bratra. Jste pro mě hrdina a já vám za to děkuji. Vím, že peníze partnera ani tátu nevrátí, přesto doufám, že pomohou," uvedl jeden z dárců.

Ve skutečnosti je dárců ještě více, než je uváděno na webu nadačního fondu, protože někteří přispěli kolektivně, například hasiči, horští záchranáři či zdravotníci. Ve prospěch rodiny šel například i výtěžek pro novomanžele z jedné svatby, peníze věnovali svatební hosté namísto tradičních svatebních darů. Sbírku ve prospěch rodiny zemřelého pilota iniciovali záchranáři.

Tragická nehoda u Slavoňovic se stala 22. března při cvičném letu. Michal Beneš letěl se zahraničním pilotem jako instruktor, oba muži na palubě vrtulníku byli na místě mrtví. Stroj havaroval uprostřed pole asi 200 metrů od posledního obytného domu v obci. Po dopadu začal hořet. Oheň zničil prostor pro posádku a motorovou část. Okolnosti nehody jsou stále předmětem vyšetřování.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky