Muž vyloupil banku v Brně, vyhrožoval bombou. Policie po něm pátrá

Dosud neznámý muž vyhrožoval v jedné z poboček bank v Brně odpálením bomby, úřednice mu vydala desítky tisíc korun. Policie po neznámém pachateli pátrá. Na policejním webu to dnes uvedl mluvčí Bohumil Malášek.

Policie ČR
reklama

Pachatel v bance v Marhautově ulici loupil 19. března. "Dvě hodiny po poledni nejdříve na jedné z přepážek předal obsluze lístek s oznámením, že chce peníze a že má s sebou bombu a tu je ochoten odpálit. U bankovního úředníka neuspěl, tak zamířil k vedlejší přepážce. Tam už jeho důraznému direktivnímu požadavku kolegyně vyhověla a vydala mu několik desítek tisíc korun v hotovosti," uvedl mluvčí.

Muž potom z místa odešel. Kriminalisté vyšetřující případ zjistili, že lupič z banky zamířil do Durďákovy ulice a po ní směrem k Zemědělské ulici. Pachatel, kterého zachytily bezpečnostní kamery, je ve věku 40 až 50 let, 180 až 190 centimetrů vysoký, střední postavy. Na sobě měl riflové kalhoty, modrou kšiltovku s bílým nápisem NY a hnědé boty.

"Muž hovořil česky s cizím přízvukem. Ruce měl hodně zanedbané, pravděpodobně v důsledku těžké manuální práce," uvedl mluvčí.

Kriminalisté vyšetřující případ uvítají jakékoliv informace vedoucí ke zjištění totožnosti pachatele na tísňové telefonní lince 158.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky