Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie hledá muže, který si podvodem přišel na 200 tisíc

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Policisté pátrají po muži podezřelém z podvodu ve směnárně v centru Prahy, jejíž pracovnici svým jednáním připravil při výměně peněz o více než 200.000 korun. V případě dopadení a usvědčení mu za podvod hrozí až pět let vězení. ČTK to dnes sdělil policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Událost se stala 8. března kolem 15:30 ve směnárně v ulici Na Příkopě. Podezřelý tam požadoval výměnu amerických dolarů na české koruny. Vytvořil při tom podle policie zmatek, při kterém vzal zpět část dolarových bankovek, aniž to pracovnice za přepážkou zpozorovala. Následně mu žena vydala české bankovky odpovídající celému dolarovému obnosu a tím se nevědomky připravila o více než 200.000 korun, uvedl mluvčí.

Policisté se domnívají, že mužovo jednání bylo úmyslné, protože po výměně peněz ze směnárny utekl a ve směnárně otíral kapesníkem vše, čeho se dotkl. Podezřelého se jim zatím nepodařilo vypátrat ani zjistit jeho totožnost. Na webu policisté proto zveřejnili fotografii hledaného a prosí o pomoc veřejnost. Lidé jim mohou jakékoli informace o muži sdělit na lince 158.

Témata:  Policie ČR podvod

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy