Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Česko čeká teplý víkend, bude až 20 stupňů. Předpověď počasí na sobotu a neděli

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

O víkendu nás čeká nádherné jarní počasí. Tlaková výše bude postupovat přes střední Evropu dále k východu a po její zadní straně bude na naše území proudit teplý vzduch od jihu, informuje ČHMÚ.

Předpověď na sobotu:Jasno až polojasno, ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty +3 až -1 C. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C, v Čechách až 20 °C.Slabý proměnlivý nebo jižní do 4 m/s.

Předpověď na neděli:Jasno až polojasno, během dne od severozápadu přechodně oblačnoaž zataženo a místy přeháňky. Večer ubývání srážek. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, v údolích až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C, na jihovýchodě až 19 °C. Slabý jihozápadní až západní vítr do 4 m/s se bude měnit na mírný severní 2 až 6 m/s.

Témata:  počasí jaro

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

22. dubna 2024 18:27

Vysoké úroky povzbuzují ekonomiku, soudí američtí finančníci i ekonomové. MMF ale varuje

Mezinárodní měnový fond (MMF) se v minulém týdnu nezvykle ostře pustil do Spojených států. Vadí mu jejich rozhazovačnost. Ta jim prý sice dopomáhá k impresivnímu ekonomickému růstu, leč není dlouhodobě udržitelná. Přílišné výdaje Washingtonu mohou podle MMF celosvětově opětovně zvýšit inflaci a ohrozit rozpočtovou a finanční stabilitu. Jinými slovy, hrozí, že za velké americké dluhy nakonec zaplatíme všichni – ať už krizemi či pořádnou inflací.

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy