Slunečná neděle vylákala motorkáře, při nehodách dva zemřeli, dva se zranili

Při dopravní nehodě u Dačic na Jindřichohradecku zahynul v neděli odpoledne čtyřiadvacetiletý mladík. Na motorce narazil do stromu. Nehoda se stala na silnici II/408 u obce Budíškovice. Přesnou příčinu tragické události policisté vyšetřují, řekla ČTK jejich mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Ilustrační fotografie
reklama

Mladík řídil motocykl značky Yamaha. "Při nárazu utrpěl velmi vážná zranění, kterým přes veškerou snahu lékařů podlehl," uvedla.

Další smrtelná nehoda se stala u obce Kocbeře na Trutnovsku. V neděli tam zahynul třiatřcetiletý motorkář při střetu s osobním vozem. Řidička ve věku 76 let utrpěla vážná zranění. Silnice II/300, která vede do Dvora Králové a není příliš frekventovaná, byla odpoledne zavřená. ČTK to řekla policejní mluvčí Ivana Ježková.

Řidička auta jela od Dvora Králové směrem na Kocbeře. V pravotočivé zatáčce vjela do protisměru, kde se její vůz střetl s motorkou. Příčinu nehody policie zjišťuje.

"Přes veškerou snahu záchranářů muž zemřel. Řidička byla letecky transportována do nemocnice," řekla Ježková.

Za osobním vozem jelo další auto, jeho řidička nestihla zabrzdit a narazila do vozu před sebou. Posádka tohoto vozu zůstala nezraněna.

Středočeští policisté v neděli odpoledne vyjížděli ke dvěma nehodám motocyklistů, které slunečné počasí vylákalo na silnice. Řidiči motorekbourali v Luštěnicích na Mladoboleslavsku a u Starého Vestce na Nymbursku, obě nehody si vyžádaly zranění, řekla ČTK policejní mluvčí Michaela Richterová.

V Luštěnicích se pětačtyřicetiletý motocyklista při odbočování střetl s osobním autem, které mu nedalo přednost. Při srážce utrpěl lehčí zranění.

Vážnější následky měla nehoda, která se stala později u Starého Vestce. Motorkář tam nezvládl řízení a skončil v poli. "Utrpěl těžké zranění, přiletěl pro něj vrtulník," dodala Richterová.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky