Vladislav N. ze Skutče vyhrál papežovo bílé Lamborghini za 18 milionů. Je posvěcené

Unikátní bílý model vozu Lamborghini Huracán, který od italské automobilky předloni dostal papež František, získal v internetové charitativní loterii Čech Vladislav N. z Pardubicka.

Lambo pro papeže Františka
reklama

Informoval o tom server omaze.com, jehož prostřednictvím se loterie uskutečnila. Nejnižší možný vklad byl deset dolarů (230 Kč). Papež darovaný sportovní vůz posvětil a na kapotu přidal svůj podpis.

Loterie vynesla celkem 200.000 eur (přes pět milionů Kč) a její výtěžek půjde na obnovu křesťanských kostelů zničených takzvaným Islámským státem v Iráku a na pomoc tamním křesťanům.

Na míru vyrobené auto v papežských barvách bílé a zlaté bylo loni nejprve vydraženo v aukci v aukční síni společnosti Sotheby's v Monaku za 715.000 eur (18,3 milionu Kč podle současného kurzu). Vítěz, kterým byla podle serveru Novinky.cz jedna španělská autopůjčovna, ale transakci nedokončil. Pořadatelé akce se proto rozhodli pro charitativní internetovou loterii.

Papež je na neobvyklé dary zvyklý. V minulosti již obdržel například motocykl značky Harley-Davidson, následně jej rovněž poslal do charitativní aukce.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky