Policie zasahuje v sídle Kapsch i u místopředsedy ANO Faltýnka

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) dnes zasahují i u místopředsedy hnutí ANO a předsedy poslaneckého klubu Jaroslava Faltýnka. Podle jeho advokáta Josefa Bartončíka ale není z ničeho podezřelý, policie od něj chtěla dokumenty. Upozornil na to server iROZHLAS.cz. Faltýnek se bez udání důvodu omluvil z dnešního jednání Poslanecké sněmovny.

Jaroslav Faltýnek (ANO)
reklama

"Policisté ho kontaktovali v nějaké kauze, která se ho absolutně netýká a mohl by v ní být maximálně v pozici svědka," řekl ČTK Bartončík. O jakou kauzu jde, advokát nesdělil. "Mám k tomu jeden jediný dokument, ve kterém není uveden ani jako obviněný, ani jako podezřelý," dodal.

Policie podle České televize od rána zasahuje také v sídle společnosti Kapsch, která v Česku provozuje mýtný systém. Prohledává i byt generálního ředitele firmy Karla Feixe. Policisté jsou rovněž v sídle Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a na radnici městské části Brno-střed, která bude kvůli tomu bude celý den zavřená. Podle webu Seznam Zprávy policisté zadrželi radního za ANO Jiřího Švachulu.

"Mohu sdělit, že náš útvar dnešního dne provádí úkony trestního řízení ve dvou samostatných trestních věcech pod dozorem Vrchního státního zastupitelství v Olomouci. Více informací zatím poskytovat nebudeme," sdělil ČTK mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej.

Ani státní zástupce Petr Šereda z olomouckého vrchního státního zastupitelství nechtěl případ komentovat. "Můžeme potvrdit, že dnes probíhají úkony trestního řízení ve dvou trestních věcech souběžně. V tuto chvíli je to na samém začátku a nebudeme k nim zatím podávat žádné informace," řekl dnes ČTK žalobce Šereda.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky