Jarní teploty a déšť? Předpověď počasí na noc a sobotu 2. února

Hluboká oblast nízkého tlaku vzduchu bude postupovat ze západní nad střední Evropu, nad kterou se bude zvýrazňovat zvlněné frontální rozhraní, informuje ČHMÚ.

Ilustrační fotografie
reklama

Počasí v noci (22-07):
Zataženo až oblačno, místy občasný déšť, v západní polovině Čech sněžení nebo srážky mrznoucí. Nejnižší teploty 6 až 2 °C, během noci oteplování. V západní polovině Čech kolem -1 °C. Čerstvý jihovýchodní až jižní vítr 7 až 12 m/s v nárazech 15 až 25 m/s (až 90 km/h), v Jeseníkách a Beskydech kolem 30 m/s (110 km/h). V západní polovině Čech slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Tlaková tendence: mírný pokles, k ránu od západu slabý až mírný
vzestup

Rozptylové podmínky: dobré, na západě Čech místy mírně nepřiznivé

Počasí přes den (07-24):
Většinou oblačno, ojediněle déšť, na západě Čech srážky místy, zpočátku i mrznoucí. Později večer od jihovýchodu zataženo a na Moravě a ve Slezsku déšť. Nejvyšší teploty 8 až 12 °C, v západní polovině Čech kolem 4 °C, v 1000 m na horách kolem +2 °C, hory ve východní polovině území kolem +4 °C. Čerstvý jižní až jihozápadní vítr 7 až 12 m/s, v nárazech 15 až 25 m/s (až 90 km/h), v Jeseníkách a Beskydech kolem 30 m/s (110 km/h) bude během dne slábnout. V západní polovině Čech slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Tlaková tendence: slabý až mírný vzestup

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky