Zeman vyjádřil soustrast pozůstalým po obětech důlního neštěstí

Prezident Miloš Zeman dnes vyjádřil soustrast pozůstalým po obětech neštěstí na dole ČSM na Karvinsku. Popřál brzké uzdravení raněným a poděkoval záchranářům, kteří na dole zasahovali. Podobně jako hlava státu se vyjadřují i další politici.

Miloš Zeman
reklama

"V tomto adventním čase nás všechny zasáhla tragédie na Dole ČSM. Jsem nesmírně zarmoucen ze ztráty lidských životů. Vyjadřuji upřímnou soustrast pozůstalým, přeji brzké uzdravení raněným a děkuji obětavým záchranářům," uvedl Zeman prostřednictvím svého mluvčího.

"Chtěl bych v první řadě vyjádřit soustrast pozůstalým po obětech tohoto důlního neštěstí, zraněným bych popřál rychlé uzdravení. Je to samozřejmě obrovská tragédie," řekl novinářům ve Sněmovně vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). "Teď bude následovat vyšetřování a je potřeba zjistit, zda nedošlo k porušení nějakých bezpečnostních předpisů," doplnil.

"Je to samozřejmě obrovská tragická událost v předvánočním čase, já myslím, že to nemůže nechat klidného nikoho. Chtěla bych hlavně vyjádřit hlubokou soustrast všem pozůstalým," řekla ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (ANO).

"Dovolte mi vyjádřit upřímnou soustrast rodinám horníků, kteří zahynuli v Dole ČSM na Karvinsku. Zraněným přeji brzké uzdravení," napsal na twitteru předseda KSČM Vojtěch Filip.

"Výbuch v dole ČSM je obrovskou tragédií. Upřímnou soustrast všem pozůstalým, čest památce zemřelých. Modleme se, aby byl počet obětí co nejnižší," napsal na twitteru předseda TOP 09 Jiří Pospíšil.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky