Ledovka pokryla západ Čech. Hasiči doporučují řidičům nevyjíždět!

Hasiči doporučují v Karlovarském kraji kvůli ledovce řidičům vůbec nevyjíždět. Potíže jsou na dálnici D6, kvůli nehodám se tam tvoří kolony, záchranáři zasahují i na dalších místech v kraji. Řidiči by měli být ohleduplní a zasahujícím složkám integrovaného záchranného systému umožnit průjezd k místu nehody, upozornil mluvčí krajských hasičů Martin Kasal. Mrznoucí déšť komplikuje od rána dopravu především na silnicích na Chebsku a Sokolovsku, na ledovku by si měli dát pozor i chodci.

Ilustrační fotografie
reklama

"Záchranáři důrazně apelují na řidiče, aby na zledovatělých vozovkách jezdili s maximální opatrností. V ideálním případě aby v dopoledních hodinách, pokud to není nutné, vůbec na silnice nevyjížděli. Pokud již musí vyjet, tak záchranáři žádají o ohleduplnost pro jejich techniku během jízdy k zásahům," uvedl Kasal.

Brzy dopoledne zasahovali hasiči u dopravní nehody nákladního auta u Šabiny, u nehody osobního auta v Loučkách, nehody dvou aut u Kynšperka, u nehody auta u Kraslic a také u nehody pěti osobních aut na dálnici D6 u Kynšperku nad Ohří. Hraniční přechod Svatý Kříž na Chebsku ráno zablokoval polský kamion. Podle předpovědi meteorologů má mrznoucí déšť s tvorbou ledovky přetrvat i během dne.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky