Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Česká spořitelna inovuje bankomaty. Vybírat půjde bezkontaktně

Bezkontaktní výběr z bankomatu České spořitelny
Bezkontaktní výběr z bankomatu České spořitelny
Foto: Česká spořitelna

Česká spořitelna nově umožňuje na 170 nejvytíženějších bankomatech po celé ČR bezkontaktní výběry. Klienti tak mohou přiložením karty nebo nálepky k bezkontaktní čtečce během několika vteřin vybrat potřebnou částku. Do konce letošního roku plánuje Česká spořitelna zvýšit počet bankomatů s bezkontaktními výběry na 200. Ke konci roku 2019 by bezkontaktní výběry měla umožňovat více než třetina ze všech bankomatů České spořitelny.

“Nedávno jsme úspěšně nainstalovali a otestovali bezkontaktní čtečky na 170 nejvytíženějších výběrových bankomatech, které v těchto dnech aktivujeme do ostrého provozu. Bezkontaktní výběr je bezpečnější a hlavně rychlejší, a to až o 20 % než klasický výběr hotovosti po vložení karty do bankomatu,” říká David Novotný, který odpovídá za rozvoj bankomatové sítě České spořitelny a dodává: “Prvních 10 pilotních bankomatů jsme zprovoznili již během léta. Klienti přišli na chuť bezkontaktním bankomatům velmi rychle a pochvalují si jejich intuitivní ovládání.” Bezkontaktní bankomaty umožňují především rychlejší a také bezpečnější výběry peněz. Není potřeba kartu do bankomatu vkládat a pro výběr jakékoliv částky stačí jednoduše „pípnout“ kartou a zadat PIN. Navíc odpadá obava z toho, že by klient zapomněl kartu v bankomatu.

Bezkontaktní výběr prostřednictvím mobilní aplikace Poketka plánuje Česká spořitelna přidat začátkem příštího roku. Ostatní služby bankomatu, včetně zobrazení zůstatku účtu, pak v průběhu roku 2019, kdy zároveň dojde k navýšení počtu bankomatů s bezkontaktní čtečkou na několik stovek.

Témata:  Česká spořitelna Bankomaty

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

17. dubna 2024 12:14

Za dobu našeho členství v EU vzrostlo bohatství průměrného Čecha o více než 40 procent

Od vstupu do Evropské unie (EU) nám vzrostl reálný HDP v přepočtu na obyvatele o více než 40 %, a to z 480 tisíc korun v roce 2004 na 675 tisíc korun v roce 2023. Průměrná spotřeba domácností vzrostla o 22 %, tedy z 248,5 tisíce korun v roce 2004 na 302 tisíc korun v roce 2023. Pokud by Česko nebylo součástí EU, dařilo by se nám ekonomicky hůře. HDP v přepočtu na obyvatele za loňský rok by bylo o pětinu nižší (o 130 tisíc korun) a spotřeba domácností by se snížila o třetinu (o 100 tisíc korun).

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy